Museet håller stängt ytterligare en tid!

Skaraborgs Flygflottilj, F 7, är just nu i en expansiv fas, med många fler anställda, värnpliktiga och ökad verksamhet/utbildning.

Som ni vet stödjer museet flygflottiljen lika mycket som flottiljen stödjer museet. Det är vi stolta över. Flottiljen har tillfälligt behov att disponera biografen där museet vanligtvis har sin utställning. Lokalen tömdes i vintras för renovering och för att tillfälligt kunna nyttjas både som ordersal och för information till allmänheten, detta då lokalen ligger utanför avspärrningarna.

På grund av det rådande världsläget har flottiljen av förståeliga skäl behövt fokusera på Sveriges väl.

Det finns flera förslag på nya utställningar och hur vi ska kunna förbättra tillgängligheten för museibesökare och samtidigt kunna hantera den tid vi nu befinner oss i. Vi på F 7 är trygga i vår verksamhet för Sveriges territoriella trygghet, och vi vill prioritera upp museet för er skull när vi åter öppnar, så att ni på bästa sätt ska lära er om vår flottilj, och Såtenäs månghundraåriga historia.

Vi hoppas att ni, våra besökare, kan ha lite tålamod och förståelse för vår verklighet, och att vi just nu inte vet hur länge i år vi tvingas hålla stängt. Vi på museet hoppas på en så snabb lösning som möjligt, men vi kommer tillbaka. Det kan vi lova er!

3 svar på ”Museet håller stängt ytterligare en tid!”

 1. Hej !
  Nu går det ett ryckte om att det kommer att F 7 skall lägga ner sin museiverksamhet helt och hållet på grund av platsbrist
  så ligger det någon sanning i detta ?

  Svara
  • Vi känner till dessa rykten och det är svårt att bemöta dem, eftersom vi inte har börjat flytta tillbaka in i en byggnad ännu. Just nu hjälper Flygvapenmuseet till med att inventera och digitalisera samlingarna fram tills museet återuppstår utanför grindarna. Just nu påverkar kriget i Ukraina oss starkt, och därför är budskapet att vi under 2023 inte kan öppna museet. Både föregående och nuvarande flottiljchef har varit tydlig med att museet är viktig kontaktyta för allmänheten och ska återuppstå.

   Svara

Lämna en kommentar