SÅTENÄS FÖRE GODSET BLEV FLYGFLOTTILJ

F 7 blir till

Att hitta en flottilj. Sökande efter plats tog flera år. Sökandet innebar flera namnändringar, från Värmlands, via Göta till nya namnet Skaraborgs Flygflottilj. Vi berättar också om hur åkrar blev flygfält, byggnader växte upp som svampar överallt. Skjutfält röjdes, mässar intogs, trångboddheten första åren, nybyggarandan och stoltheten under chefen Folke Ramströms ledning. Vi får inte missa att det berättas även om flottiljorder
nr 1, från 1 juli 1940.

Länk kommer snart:
Att hitta en flottilj

B 16 CAPRONI TILL F 7

Detta beryktade flygplan som blev förknippat med F7 och som trots att det varit ett utmärkt flygplan fick namnet "Flygande Likkistan". Ett älskat flygplan med några nackdelar men med många fördelar. Flygplanet kom hit 1940 och fanns på flottiljen fram till 1945 i F 7 och senare F 11 regi. Det finns så mycket myter om planet så det förtjänar en egen sida och en egen utställning.

Länk kommer snart om:
B16/T16/S16 Caproni på F7

PROPELLER-ERAN

Legendariska flygplan som brummat över fälten på Såtenäs. Olika modeller från små till stora. Från B 4 till B 18B. Jo, det fanns fler där emellan, nämligen B 5, B 17, och A 21A. Men det fanns även skolflyg så som
SK 11, SK 12, SK 15, SK 14, SK 16, och slutligen SK 50 och under jeteran SK 61. B 18B var det tunga bombflyget som även var attackplan med sina raketer. Det var ersättaren till B 17 , även im några A 21A smög sig in emellan.

LIVET PÅ F 7

Livet utvecklades med annat än bara flygplan på flygflottiljen under de första 15 åren. Hur Såtenäs villastad blev till och hur livet tedde sig lär du dig av våra guider. Det började med kriget. Det fortsatte med familjelycka och ett större samhälle på Såtenäs. Många bodde här och många växte upp lyckliga med mängder av minnen från trakten.

Stoltheten är stor att ha växt upp på F7 Såtenäs.